Dromenvanger

dromenvanger_workshop

Dromenvanger maken

In deze workshop gaan we met elkaar een dromenvanger maken. Gecombineerd met veren en/of kralen maak je je eigen houten dromenvanger die gespannen word met sinew. De dromenvanger vind zijn oorsprong bij het totemdier spin en haar spinnenweb. De spin schenkt ons creativiteit en verbind ons door haar acht poten met verschillende werelden. Wanneer we in onze dromen het web van de dromenvanger betreden hebben we de kans onze goede dromen te vangen en tevens onze boze dromen te vangen in het web van de dromenvanger. De boze dromen worden bewaard gebleven terwijl de boze dromen vernietigt worden door de eerste zonnestralen.

Deze workshop duurt een gehele dag

De kosten voor deze workshop zijn
€ 50,- inclusief materiaal

Native Drum

drums_workshop

Native Drum maken

In deze workshop leer je in 4 belangrijke stappen je eigen indianen hand-drum te maken. Deze drie stappen zijn; het bewerken van de huid, het bewerken van het drumframe, daarna het spannen van de huid en tot slot een drumbeater te maken die je bij voorkeur zelf meeneemt.

Het spannen van de huid doen we op een traditionele manier, waarbij restanten van de huid gebruikt worden om het vlechtwerk te maken, namelijk; de pezen. Op deze manier word zoveel mogelijk van de huid gebruikt.

De drum word al sinds de oorsprong van het sjamanisme in de gebieden van Mongolië, Rusland en Kazachstan gebruikt als een ritueel voorwerp om de goede geesten op te roepen, als percussie instrument bij rituelen of een ander soort viering. Het begon allemaal met het drogen van een huid gespannen op een in een hoepel gebogen tak. Op deze manier bleef de spanning op de huid met elk weertype ideaal. Eenmaal een klap op de huid gegeven kwam de toenmalige oorspronkelijke bevolking erachter dat deze klap een klank voortbracht en….de eerste drum was geboren.

Inmiddels kennen veel oorspronkelijke culturen deze vorm van drum maken en zijn er ook meerder variaties. In deze workshop richten we ons op de hand drum van de native Americans van Noord-Amerika.

Deze workshop duurt een gehele dag

De kosten voor deze workshop zijn
€ 150,- pp incl. materiaal
Medicijnschild

medicijnshild_workshop

Medicijnschild maken

In deze workshop maken we een schild van huid in een ronde hoepel van hout. Dit schild draagt de symboliek van jouw kracht of de kracht die je aan wilt wenden. Gecombineerd met veren, een schildering en/of kralen stel je je eigen schild samen.

Het medicijnschild word door sjamanen nog steeds gebruikt als een kanaal voor hun aan te spreken energie. Vaak word hierop hun totemdier(en) afgebeeld die de kracht draagt van de energie waar de sjamanen mee verbonden zijn. Door dit schild te maken of in je huis te hebben hangen maak je de verbinding met deze eigenschappen sterker en beschermt het je tegen invloeden van buitenaf.

Deze workshop duurt een gehele dag

De kosten voor deze workshop zijn
€ 100,- inclusief materiaal